Blog

Kamis, 11 September 2014

Pembahasan 10 Soal TOEFL #2



1.
     

Violence on America campuses has abated___
a.       after 1970
b.      in 1970
c.       for 1970
d.      since 1970
pembahasan              : has abated adalah present perfect. Adverb of time dari presemt perfect biasanya adalah for dan since. Nah, bedanya apa dong?
For : amount of time, misalnya a week, two months, three years, intinya jumlah waktu.
Since: past time, waktu lampau misalnya last week, years ago.
2.       Ancient civilizations such as the Phoenicians and the Mesopotamians_____goods rather than use money.
a.       use to trade
b.      is used to trade
c.       used to trade
d.      was used to trade
pembahasan              : kenapa ya used to trade? Kuncinya tu ancient=zaman kuno, artinya terjadi pada waktu lampau. Bentuk past-nya use adalah used.
3.       Most Americans don’t object ____them by their names.
a.       that I call
b.      to my calling
c.       for calling
d.      that I am call
pembahasan              : rumus dari penggunaan object adalah -> object + to
4.       North Carolina is well known not only for the Great Smoky Mountains National Park _____for the Cherokee Indian settlements.
a.       also
b.      and
c.       but also
d.      because of
pembahasan              : rumus dari- not only...........but also... artinya=tidak hanya.....tapi juga...
5.       General Grant had General Lee ______him at Appomattox to sign the official surrender of the Confederate forces.
a.       to meet
b.      met
c.       meet
d.      meeting
pembahasan              : rumus dari causative, have+verb 1.
6.       If a ruby is heated it ______ temporarily lose its color.
a.       would
b.      will
c.       does
d.      has
pembahasan              : rumus dari if clause tipe 1, adalah...If.....will
7.       _____small specimen of the embryonic fluid is removed from a fetus, it will be possible to determine whether the baby will be born with birth defects.
a.       a
b.      that a
c.       if a
d.      when it is a
pembahasan              : rumus dari if clause tipe 1, adalah...if..will..
8.       All the people at the AAME conference are___
a.       mathematic teachers
b.      mathematics teachers
c.       mathematics teacher
d.      mathematic’s teachers
Ternyataa...dari sananya tu..mathematics ya mathematics, dikasih huruf s. Sama halnya dengan physics (fisika).
9.       To generate income, magazine pubishers must decide whether to increase the subscription price or ____
a.       to sell advertising
b.      if they should sell advertising
c.       selling advertising
d.      sold advertising
pembahasan              : kalimat ini adalah kalimat paralel, sehingga jika to..ya to to to..hehehe.
10.   If it____more humid in the desert Southwest the hot temperatures would be unbearable.
a.       be
b.      is
c.       was
d.      were
pembahasan              : kalimat ini merupakan if clause tipe dua, rumusnya cuma were, jadi ngga boleh was.


semangat belajar! :)


0 komentar:

Poskan Komentar

Hello, thank your for the comment :)